Происшествия | 23 Сентября, 2023

МОЗ попереджає про спалах кору в Україні

Свежие новости: МОЗ попереджає про спалах кору в Україні

Міністерство охорони здоров'я попереджає, що Україні загрожує потужний спалах кору. За вісім місяців в Україні захворіло вже вчетверо більше людей, ніж минулого. Зафіксовано понад 40 випадків кору, половина хворих – діти, які перебувають у особливій групі ризику. Більше хворіють у Києві. 

Про  спалах кору в Україні  повідомляє МОЗ на сторінці Facebook. Тут попереджають, що очікують спалах інфекції, найпотужніший за останні п'ять років.

«За весь 2022 рік зареєстрували 11 випадків захворювання на кір, а з початку року до серпня захворіли вже 43 особи. Цього року кір виявляли в 11 областях », – надає статистику МОЗ.

За інформацією міністерства, останній випадок зареєстрували днями у Києві: 13-річна нещеплена дитина зараз перебуває у лікарні під наглядом фахівців. А 34 учні однієї з київських гімназій, які контактували з дитиною, перевели на онлайн-навчання до кінця вересня. Адже інкубаційний період хвороби може тривати від двох до чотирьох тижнів.

У міністерстві пояснюють, що кір циклічно повертається в Україну приблизно раз на п'ять років, спричиняючи спалахи майже у всіх областях. Люди часто відмовляються від щеплень, тож вирішити цю проблему складно.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты