Политика | Южноукраинск, 6 Февраля, 2020

Міський голова Южноукраїнська і виконком солідарні зменшувати непомірний тиск тарифів житлово-комунальних послуг на їх споживача

Свежие новости: Міський голова Южноукраїнська і виконком солідарні зменшувати непомірний тиск тарифів житлово-комунальних послуг на їх споживача Міський голова Южноукраїнська і виконком солідарні зменшувати непомірний тиск тарифів житлово-комунальних послуг на їх споживача

Роботодавцем міського голови є територіальна громада, він працює на її потреби.

Міський голова має посадовий обов’язок виконувати Укази Президента України.

Є тарифна хвороба комунальних послуг. І люди, і Президент В.О. Зеленський виступають за зниження комунальних тарифів. Що ж пропонує міський голова?

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Серед комунальних послуг теплопостачання – сама дорога послуга. Але і вода питна, гаряча і їх відведення, це теж не дешеві для споживання послуги. Подекуди і по тарифам з утримання житла виникають запитання у наших мешканців. Разом, це поле захисту субсидіями і пільгами, яких замало.

В Южноукраїнську теплова енергія не газова, вона – побічний продукт генерації електричної енергії на АЕС. Постачання місту теплової енергії від електростанції державного підприємства НАЕК «Енергоатом» фактично допомагає охолоджувати блоки АЕС і тут є цінові питання.

І до «газового» тепла, і «атомного» чи іншого походження є спільне завдання – зменшувати тариф. Але тариф залежить від собівартості. Тобто, після ціни джерела тепла, є ще і технології його постачання в сферу споживання, які разом мають свою вартість. Є потреба вдосконалення економіки цих послуг.

Пропонується проект – «Тарифні межі». Це заходи оздоровлення економічного стану КП ТВКГ – «водоканалу» міста і заходи збільшення діапазону видів високо рентабельних послуг підприємства, їх диверсифікацію з метою створення меж соціального захисту тарифу – зменшення його вартості.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости