Политика | 2 Января, 2024

Міноборони замовило перші партії FPV-дронів

Свежие новости: Міноборони замовило перші партії FPV-дронів

Міністерство оборони України замовило перші партії FPV-дронів. Загалом у 2024 році держава планує закупити щонайменше 1 мільйон дронів.

Про це повідомив голова Міноборони Рустем Умєров.

“Важливо, що вперше повну реальну потребу війська у дронах чітко пораховано та узагальнено. Ми працюємо над ефективною логістикою, над здешевшенням закупівлі, над виробництвом достатньої кількості бойових частин”.

“Раніше Міноборони не закуповувало цей ефективний та економічно вигідний засіб ураження противника – FPV-дрони. Причина – відсутність на законодавчому рівні чітких критеріїв та правил їх застосування на полі бою. FPV-дрони закуповували волонтери, Мінцифри, обласні військові адміністрації. Однак не Міноборони. І це лише один приклад відсутності системності в закупівлях для ЗСУ”, - пояснив він.

Нова команда Міноборони змінила підходи до планування постачання озброєння та тилового майна для військових, зазначив міністр.

“Україна має закуповувати, в першу чергу, те, що потрібне військовим і вже довело свою ефективність. Кожна гривня має бути використана якомога ефективніше”, - додав міністр.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты