Общество | Николаев, 30 Сентября, 2019

Миколаївські рятувальники перевіряють готелі та заклади відпочинку і оздоровлення на відповідність до вимог пожежної безпеки

Свежие новости: Миколаївські рятувальники перевіряють готелі та заклади відпочинку і оздоровлення на відповідність до вимог пожежної безпеки

Після резонансної пожежі, що трапилася в м. Одеса в готелі «Токіо Стар» по вул. Водопровідна, 1а, на виконання доручення уряду, Головним управлінням ДСНС України у Миколаївській області здійснюються перевірки за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у готелях та закладах відпочинку і оздоровлення.

На території області перевіркам підлягають понад 300 об’єктів, з яких перевірено 50% та запропоновано до виконання близько 2000 заходів. За порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та невиконання раніше запропонованих приписами заходів притягнуто до адміністративної відповідальності понад 150 керівників та посадових осіб об’єктів. По 9 об’єктах направлено матеріали на розгляд Миколаївського окружного адміністративного суду щодо заборони їхньої експлуатації через невиконання Правил пожежної безпеки в Україні.

Основними недоліками, що протягом тривалого часу не виконуються, є: відсутність або несправність системи автоматичної пожежної сигналізації, дерев’яні елементи покрівлі не піддані обробці вогнезахисним розчином, відсутність системи пристроїв блискавкозахисту, несправність джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, відсутність первинних засобів пожежогасіння, шляхи евакуації не відповідають чинним нормам та правилам.

Окрім перевірок стану пожежної безпеки, фахівці ДСНС також відпрацьовують спільні дії персоналу та керівників об’єктів з підрозділами ДСНС у разі виникнення надзвичайних подій та пожеж.

Слід зазначити, що не всі керівники вищезазначених об’єктів розуміють актуальність цього питання, тому перешкоджають посадовим особам ДСНС виконувати свої функції. Так, керівництвом об’єктів готелю «Бранденбург», м. Южноукраїнськ, та мотелю «Хамелеон», м. Вознесенськ  посадових осіб ДСНС не допущено до проведення заходу. На місце викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції України, складено відповідні матеріали, які спрямовані в органи прокуратури Миколаївської області для подальшого реагування.  

Заходи держаного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки у готелях та закладах відпочинку і оздоровлення тривають.

                                                                 

DSC_0230.JPG

 

DSC_0241.JPGDSC_0250.JPG

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости