Криминал | Николаев, 25 Апреля, 2023

Миколаївські поліцейські затримали наркобаригу

Свежие новости: Миколаївські поліцейські затримали наркобаригу Миколаївські поліцейські затримали наркобаригу

Перебуваючи на метадоновій програмі лікування, зловмисник вирішив підзаробити коштів, збуваючи нарковмісний препарат по 100-150 гривень за пігулку. Чоловіка слідчі поліції затримали у порядку ст. 208 КПК України та повідомили йому про підозру. З скоєне підозрюваному загрожує до 10 років ув’язнення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Викрили та задокументували злочинну діяльність 37-річного миколаївця слідчі (детективи) слідчого управління обласного главку поліції спільно з співробітниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Провівши ряд слідчо-оперативних заходів, поліцейські затримали зловмисника після збуту 40 пігулок метадону, за які він отримав шість тисяч гривень.

З дозволу суду правоохоронці провели санкціонований обшук у будинку зловмисника, під час якого вилучили ще 15 таблеток метадону і чотири у подрібненому стані.

Поліцейські встановили, що через свою наркотичну залежність чоловік став учасником наркозамісної програми лікування та за рецептом отримував пігулки метадону.

Вилучене поліцейські направили на експертне дослідження.

Фігуранта слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України та повідомили йому про підозру за ознаками ч. 2 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна. Нині зловмиснику суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Триває досудове розслідування.

Для довідки: метадон — синтетичний наркотик опійної групи. В Україні використовується в замісній підтримуючій терапії, як засіб для лікування наркоманії.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты