Общество | Николаев, 26 Июня, 2023

Миколаївська ОВА шукає інвесторів, щоб відновити та розширити мережі систем зрошення

Свежие новости: Миколаївська ОВА шукає інвесторів, щоб відновити та розширити мережі систем зрошення

У Миколаївській області хочуть розширити систему зрошення земель, що дасть можливість вирощувати більше овочевих культур.

Про це на брифінгу розповіла директорка  департаменту агропромислового розвитку Миколаївської області Олена Піскун.

Вона зазначила, що через підрив Каховської ГЕС значно постраждала зрошувальна система Херсоншини. На Миколаївщині постраждала Інгулецька зрошувальна система, однак її роботу вже відновлено. Олена Піскун запевнила, що вода подається нормальної якості.

Також вона розповіла, що в області овочі вирощують на близько 30 тис. га земель (вся посівна площа в області 1 млн 300 тис. га). У перспективі Миколаївська ОВА розглядає можливість розширення площі зрошувальних земель, що дозволить вирощувати більше овочей та кормових культур.

Олена Піскун  розповіла, що голова Миколаївської ОВА Віталій Кім звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням допомогти в пошуку інвестора та коштів для відновлення низки зрошувальних систем.

Якщо знайдуться кошти, то по області зможуть відновити  Південнобузьку, Очаківську, Кандибинську, Новоодеську системи зрошення.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты