Криминал | Николаев, 9 Января, 2018

Миколаївська ДФС попередила незаконний експорт брухту чорних металів на 17,6 млн гривень

Свежие новости: Миколаївська ДФС попередила незаконний експорт брухту чорних металів на 17,6 млн гривень

У рамках проведення операції «Рубіж-2018» співробітниками податкової міліції Миколаївської області та Миколаївської митниці ДФС, спільно із працівниками Херсонського прикордонного загону, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, попереджено незаконний експорт брухту чорних металів, який зловмисники намагались вивезти за кордон у новорічну ніч.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.205 Кримінального кодексу України («фіктивне підприємництво»), яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 8500 до 35000 грн., або обмеження волі на строк до 3-х років.

У ході оперативних заходів працівниками податкової міліції ДФС Миколаївщини встановлено, що групою осіб завезено на територію одного із торгових портів м.Миколаєва металобрухт, який у подальшому планували експортувати за межі території України на адресу нерезидента від імені фіктивного підприємства.

У ході проведення обшуку вилучено брухт чорних металів у кількості майже три тисячі тон, фактурною вартістю 17,6 млн гривень. На вилучену партію товару за рішенням суду застосовано арешт. Слідчі дії тривають.

 

Джерело: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости