Политика | Николаев, 17 Мая, 2018

Миколаївщина приєдналася до національного проекту Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації»

Свежие новости: Миколаївщина приєдналася до національного проекту Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації»

У четвер, 17 травня, Марина Порошенко відвідала Миколаївську область із робочою поїздкою. У рамках візиту дружина Президента та в.о. голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь підписали Меморандум про приєднання регіону до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Пані Марина Порошенко зазначила, що Миколаївська область вже тривалий час хотіла долучитися до проекту по впровадженню інклюзивної освіти, висловивши впевненість, що сьогоднішній Меморандум буде стимулом, який активізує процеси по впровадженню інклюзивної освіти в регіоні.

«Сьогодні дуже важлива подія - Миколаївщина долучається до Всеукраїнського проекту по впровадженню інклюзивної освіти в усіх областях України. І мені надзвичайно приємно, що наша команда однодумців збільшилась фахівцями з Миколаївщини. На жаль, сьогодні тільки 38 шкіл працюють за інклюзивною програмою,  в яких навчається 66 учнів з особливими освітніми потребами. Вам є над чим працювати. Ми об’єднаємо наші зусилля, і я думаю, що ми подолаємо це питання, і всі наші діти будуть долучені до нового освітнього українського простору рівних можливостей», - зазначила Марина Порошенко.

Для створення доступних та якісних умов навчання учнів з особливими освітніми потребами дружина Президента передала керівництву області типові проекти Медіатеки, Ресурсної кімнати та Інклюзивно-ресурсних центрів, які є невід’ємною частиною Нового Освітнього Простору в українських школах.

За результатами зустрічі також було підписано відповідний Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією й керівниками органів місцевого самоврядування, а також заплановано відкриття до 1 вересня 2018 року – 17 таких центрів.

В.о. голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь висловив вдячність Марині Анатоліївні за долучення Миколаївщини до проекту, наголосивши, що сьогоднішнє підписання Меморандуму  є дуже важливим  і необхідним кроком, який Миколаївщина виконає.

В’ячеслав Бонь, додав:

«Голова облдержадміністрації Олексій Савченко оголосив 2018-й рік роком освіти та інклюзивного навчання. За його ініціативи ми заклали в бюджет 7 млн грн на розвиток інклюзивної освіти. У нас є ресурс від області, ресурс від держави, я впевнений, що все у цьому напрямку зробимо».

Перша леді також оглянула зразки сучасного електронного обладнання для реабілітації осіб з особливими освітніми потребами, яке виготовляється у м. Миколаїв.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты