Общество | Николаев, 11 Мая, 2019

Миколаївщина долучилася до участі у селекторній нараді з питань протидії торгівлі людьми

Свежие новости: Миколаївщина долучилася до участі у селекторній нараді з питань протидії торгівлі людьми

10 травня заступник голови облдержадміністрації Олександр Трайтлі у аудіо режимі долучився до участі у селекторній нараді з питань протидії торгівлі людьми  під керівництвом заступника Міністра соціальної політики України Наталі Федорович.

Основною темою обговорення стали питання щодо протидії торгівлі людьми з метою трудової експлуатації та втягнення у незаконну діяльність, захист прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та перебувають в ув’язненні за кордоном.

«Станом на сьогоднішній день у Миколаївській області виявлено 56 осіб, постраждалих від такого соціального злочину, як торгівля людьми.  20 з них вже отримали відповідний статус, ще по 36 заповнюються спеціальні інформаційні картки. Всі постраждалі громадяни отримують своєчасну належну допомогу від спеціальних робочих груп у складі представників органів влади, інших суб’єктів взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми», - наголосив під час свого виступу Олександр Трайтлі.

Зазначимо, що органами соціального захисту, крім проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, здійснюється виплата одноразової грошової допомоги таким особам. Розмір допомоги складає три прожиткових мінімуми для осіб різних категорій (для працездатних осіб 5763 грн). Минулого року проведено виплату допомоги 5 особам зі статусом постраждалих від торгівлі людьми на загальну суму 46407 грн.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты