Криминал | Николаев, 4 Марта, 2024

Миколаївець, який зливав ворогові місце розташування ППО, заявив у суді, що його «слова вирвали з контексту»

Свежие новости: Миколаївець, який зливав ворогові місце розташування ППО, заявив у суді, що його «слова вирвали з контексту»

У Центральному районному суді Миколаєва відбулося перше засідання по суті щодо 42-річного місцевого жителя, обвинуваченого у зливі інформації ворогові (ч. 2 ст. 114-2, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба суду.

Судовий розгляд здійснюється під головуванням судді Івана Дірка.

В обвинувальному акті зазначено, що чоловік за допомогою месенджера «Telegram» поширив у проросійській групі, учасниками якої є громадяни РФ, скріншот із сервісу «Google Maps» із місцем розташування підрозділів ЗС України.

Надалі він надіслав кілька фотозображень, у яких розміщувалося розташування підрозділів протиповітряної оборони в Миколаєві з можливістю ідентифікації їх на місцевості.

У зазначеній групі обвинувачений неодноразово залишав коментарі, які виправдовують збройну агресію проти України, висловлював надію на окупацію міста, бажання воювати на боці держави-агресора та інші антиукраїнські твердження.

Обвинувачений частково визнав провину, зазначивши, що деякі з його висловлювань були «вирвані з контексту», і погодився надалі свідчити.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости