Криминал | Николаев, 14 Июня, 2023

Миколаївцю дали 8 років в’язниці за коригування російських атак по місту і дискредитацію ЗСУ

Свежие новости: Миколаївцю дали 8 років в’язниці за коригування російських атак по місту і дискредитацію ЗСУ

Суд покарав 8 роками позбавлення волі 54-річного Олега Голубчика за коригування ворожих обстрілів по Миколаєву.

Про це стало відомо з вироку Ленінського райсуду Миколаєва.

Обвинувачений був учасником проросійського Telegram-каналу, який створили приблизно у грудні 2021 року. З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну його переформатували у чат для отримання відомостей про результати здійснення обстрілів ЗС рф населених пунктів України, цивільної чи військової інфраструктури. У ньому налічувалося більше 13 тисяч учасників.

Олег Голубчик збирав інформацію про ЗСУ у місті та відправляв її як в груповий чат, так і іншим невстановленим учасникам спільноти.

Встановлено, що одного разу він написав наступник текст: «[Ідентифікований на місцевості об’єкт] забит техникой и вояками, может пора денафицировать?».

Потім він ще вказав адреси двох шкіл, які на його думку теж були зайняті українськими військовими.

Згодом він продовжував свою діяльність, надсилаючи такі повідомлення: «Когда уже [ідентифікований на місцевості об’єкт] откалибруют» … «там Смерч и грады стоят»; «Сегодня нацисты после калибровки пацанов в [ідентифікована на місцевості школа], люди вы можете попасть под удар. Заселить просили родители из школы извините но это пи*дец!».

З часом він ще писав: ««бандеровцы после того как их у....бали 300 рыл на [ідентифікований на місцевості об’єкт], пытаются заселиться в школу возле [ідентифікований на місцевості об’єкт], школа находиться между домами».

Крім наведення обстрілів Голубчик намагався виправдати окупантів. Він відкрито поширював інформацію про начебто непричетність росіян до обстрілів по цивільним об’єктам: «Нашу площадь Победы обстреляли с Харчатовки». Цей район декілька разів обстрілювався окупантами, в тому числі і з загибеллю та пораненнями мирних жителів, але обвинувачений поширював інформацію, що це начебто робили ЗСУ.

«Нацисты пытаются бить по Херсону где люди отмечают Праздник. ПВО работает отменно», – писав він 9 травня 2022 року.

Далі він продовжував активно вихваляти окупантів і дискредитувати ЗСУ, обвинувачуючи їх в різних обстрілах як на території Миколаївщини, так і Одещини та Херсонщини.

Він також активно чекав на окупантів у Миколаєві. Так, він під записом про захоплення кадирівцями Сєвєродонецьку написав: «Николаев ждет».

«У меня рюкзак, даже палатка есть. Жду. Я советский человек и ненавижу нацистов, я так воспитан своим отцом, который воевал во Вьетнаме, он воспитал нас так, я воспитал свою дочь так! Мы победим эту коричневую чуму, победа будет за нами!!!», – писав обвинувачений.

У вироку наводитися ще значна кількість подібних повідомлень, які писав зрадник.

Олега Голубчика затримали в кінці червня 2022 року.

У суді він вже проявляв себе на так активно. Він заявив, що визнав свою вину, висловив «щирий жаль з приводу вчиненого та засудив свої дії», а також зазначив, що «повністю переосмислив свої дії та змінив погляди щодо війни України з російською федерацією, попросив вибачення». Це суд сприйняв як обставини, що пом’якшують покарання.

В результаті колегія суддів визнала Олега Голубчика винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 114-2, частинами 2, 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

За злочини йому призначили вісім років позбавлення волі. Попереднє утримання у СІЗО з 30 червня теж увійшло в цей термін, тобто рік він вже фактично «відсидів». Конфіскацію майна відносно обвинуваченого не застосовували.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты