Общество | Николаев, 10 Августа, 2023

Миколаївців просять підтримати петицію про присвоєння Героя України загиблому захиснику та фотографу Денису Кривому

Свежие новости: Миколаївців просять підтримати петицію про присвоєння Героя України загиблому захиснику та фотографу Денису Кривому

На сайті президента з’явилася петиція про присвоєння звання «Герой України» Денису Кривому, який загинув 11 травня 2023 року у боях за Бахмут, рятуючи поранених побратимів. 

Петицію створила Ніно Бондар.

Зазначається, що з початку повномасштабного російського вторгнення фотограф-натураліст з Первомайська Денис Кривий активно долучився до волонтерської діяльності. Весною вирішив вступити до лав ЗСУ, а після підготовки доєднався до бойового підрозділу Сил спеціальних операцій.

«Весною вирішив вступити до лав ЗСУ. Він неймовірно пишався можливістю служити в Силах спеціальних операцій. Денис загинув 11 травня 2023 року у боях за Бахмут, рятуючи поранених побратимів. Без батька залишилось двоє чудових донечок: Соломія 2018 року народження і Мелісса 2020 року.

Всі ми: дружина, батьки, друзі, колеги, однодумці, побратими, вважаємо Дениса гідним почесного звання Героя та просимо підтримати петицію щодо присвоєння Денису Кривому звання Героя України (посмертно)» — йдеться у петиції.

Денис Кривий  входив у ТОР 100 кращих фотографів світу. Світлини фотохудожника публікувалися в National Geographic, він тримав блакитну стрічку FIAP. Він займався пейзажним та репортажним фото, опанував анімалістику, аерофотографією. Зараз його кадри прикрашають путівники національного природного парку «Бузький гард».

 

Також він брав участь у фотовиставках в Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Окремі роботи Дениса зберігаються у приватних колекціях в країнах Європи, Північної Америки та Азії. 

Читайте также

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости