Общество | Николаев, 21 Ноября, 2018

Миколаївці відзначили День Гідності та Свободи, та вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих бійців АТО

Свежие новости: Миколаївці відзначили День Гідності та Свободи, та вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих бійців АТО

21 листопада сотні миколаївців зібралися біля пам’ятника Героям Небесної Сотні з нагоди річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності. 

Миколаївці вшанували пам`ять Героїв Небесної Сотні та загиблих бійців АТО.

Участь у покладанні  квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні взяли перший заступник голови ОДА  В’ячеслав Бонь, заступники голови облдержадміністрації Олександр Кушнір, Валентин Гайдаржи, Євген Шевченко, а також керівництво Миколаївської міської ради, військові, студенти, представники духовенства та небайдужі містяни.

Молебень провів керуючий Миколаївською єпархією Української православної церкви Київського Патріархату – митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир.

Разом з тим, голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко на своїй сторінці у Facebook зазначив, що революція Гідності - це ще один доказ споконвічного прагнення українського народу до свободи і незалежності.

“Сьогодні її п’яту річницю ми відзначаємо з усвідомленням прогресу України у виконанні проєвропейської та проукраїнської стратегії, яку послідовно втілює в життя останні роки Президент України Петро Порошенко. Це питання нашої незалежності, національної безпеки, нашої української державності. Маємо схвальне рішення про надання автокефалії українській помісній православній церкві. Це вагома подія з того ж ряду, що й наше прагнення до вступу до Євросоюзу та НАТО, Угода про асоціацію, безвізовий режим з Європейським Союзом, вихід із СНД, відмова від оманливого Договору про «дружбу» з Росією тощо. Все це – основа нашого власного шляху розвитку, розвитку держави Україна і розвитку нашої української нації. Ці незворотні зміни оплачені великими і незміримими втратами всього суспільства та досягнуті важкою працею кожного. Ми - на правильному шляху! Туди Україну вивели мільйони учасників Революції гідності, наше свідоме суспільство, та славетні українські воїни, які боронять нас від російської агресії. Завдяки їм ми знаємо, якою країні йти в майбутнє”,написав на своїй сторінці в соцмережі голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Зазначимо, що 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Цього ж дня, але в 2013 році на Майдані зібралися перші декілька сотень протестувальників. Миколаївщина теж зробила свій вибір – в місті Миколаєві зібралися свідомі громадяни на миколаївський Євромайдан, які впродовж 92 днів відстоювали національні інтереси та європейський вибір держави.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости