Политика | Николаев, 31 Июля, 2022

Миколаїв став штабом партизанів південного фронту, - ВВС

Свежие новости: Миколаїв став штабом партизанів південного фронту, - ВВС Миколаїв став штабом партизанів південного фронту, - ВВС

Поки українські військові посилюють удари по Херсонській області, натякаючи на початок контрнаступу на півдні, поряд працюють інші сили. Це підпільна армія України, мережа агентів та інформаторів, які діють у тилу ворога.

Миколаїв, найбільше місто на підконтрольній Україні території на захід від Херсона, став штабом партизанів південного фронту.

Існує група, завданням якої є збирання інформації про просування ворожої техніки на тимчасово окупованій території.

Партизани виборюють те, щоб контроль росіян над Херсоном не став постійним. Вони намагаються не допустити референдуму, який, схоже, Москва планує провести. Росія вже ввела в регіоні рубль та власні мережі мобільного зв'язку та активно закачує окуповані території пропагандою державних телеканалів. Місцеві журналісти або втекли, або залягли на дно.

Деякі місцеві перейшли на бік росіян. Команда партизанів створює базу даних "колаборантів", використовуючи інсайдерську інформацію.

Поряд із будинками колабораціоністів партизани розклеюють плакати з погрозами. На них зображено портрет людини та труну або напис "Розшукується" з пропозицією великої винагороди за смерть.

Була серія замахів на росіян, що перейшли на бік. Одного блогера було застрелено, загинув чиновник створеної Росією адміністрації, інші були поранені внаслідок вибухів автомобілів. Чиновники-колаборанти, які обіймають високі посади, тепер ходять у бронежилетах.

Партизани чекають на контрнаступ ЗСУ і кажуть, що підтримка окупантів у Херсоні — мінімальна:

"Можуть захопити землю, але не можуть захопити людей, – каже він. – Росіяни ніколи не будуть у безпеці в Херсоні, тому що люди їх там не чекали. Вони на них не люблять. Вони їх не приймуть".

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты