Происшествия | Николаев, 18 Сентября, 2023

Миколаїв ризикує перейти на погодинну подачу води:

Свежие новости: Миколаїв ризикує перейти на погодинну подачу води:

Миколаїв ризикує опинитися в ситуації, коли людей звільнятимуть, воду – подаватимуть по годинах і економитимуть на вуличному освітленні.

Про це виданню Forbes розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, який виступає проти запланованого Урядом та Верховною Радою перенаправлення «військового» податку з місцевих бюджетів до державного.

Зазначається, що Верховна Рада планують забрати у місцевих бюджетів податок на доходи фізосіб, який сплачують військові зі своїх зарплат. Якщо закон ухвалять, то Миколаїв позбудеться половини доходів.

Сєнкевич заявив, що якщо Миколаїв залишиться без половини доходів, то не буде можливості вирішувати проблеми міста, зокрема — платити зарплати і роздавати питну воду.

Якщо закон про перенаправлення військового ПДФО до держбюджету буде ухвалено, з першого жовтня міський бюджет втратить 600 млн грн, а у 2024-му році – 2,7 млрд грн.

«Для нас це неприпустимо. Наприклад, вирішення проблеми питної води на місяць коштує 100 млн грн, весь соціально-гуманітарний блок (освіта, культура, соцзахист) – 2 млрд грн на рік», – наголосив мер.

Він вважає, що миколаївській владі доведеться звільняти людей або впроваджувати скорочений робочий день, переходити на погодинну подачу води та економити на освітленні вулиць.

«Навіть якщо уряд піде на компроміс і забере, наприклад, лише 50% ПДФО, це 25% нашого бюджету, – додає Сєнкевич. – Уряду потрібно дивитися на кожне місто окремо, бо зараз вони вимірюють середню температуру по палаті, а це неправильно».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты