Общество | Николаев, 1 Июня, 2019

Миколаїв - серед кращих в Україні по охопленню сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Свежие новости: Миколаїв - серед кращих в Україні по охопленню сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей міста Миколаєва привітали з Міжнародним днем захисту дітей. 1 червня більше сотні дітлахів гостинно прийняв Миколаївський академічний художній російський драматичний театр.

Як розповіла начальник служби у справах дітей міськради Юлія Кравченко, у місті функціонує 12 прийомних сімей, де виховуються 23 дитини, та 11 дитячих будинків сімейного типу – тут родинний затишок знайшли 74 дитини-вихованця. Це один з найкращих показників в Україні, з огляду на процес реформування інтернатних установ та переходу на сімейні форми виховання.

-  Уваги дітям багато не буває. Наше завдання – допомогти всім, хто потребує захисту. Відчуваємо велику відповідальність за кожного нашого підопічного, - сказала Юлія Кравченко. – Хочу подякувати за сприяння в організації свята управлінню молодіжної політики міськради та його керівнику Олександру Рябенку, а також Маргариті Доловій, матері-героїні, яка теж підставила нам плече.

На подвір’ї театру дітей розважали аніматори, потім на них чекала цікава вистава та, звичайно, подарунки.

Нагадуємо, що в цьому році Миколаїв увійшов у число переможців конкурсу щодо відбору ІІ групи муніципалітетів для участі у глобальній ініціативі ЮНІСЕФ «Громада дружня до дітей та молоді». Наразі розпочалась робота із запровадження цієї ініціативи у місті для того, щоб діти почували себе ще комфортніше та безпечніше.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости