Криминал | 17 Марта, 2023

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Свежие новости: Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду 17 березня видала ордери на арешт президента росії владіміра путіна у зв'язку із ситуацією в Україні.

Суд видав ордери на арешт путіна та марії львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф у справах дитини. путіна та львову-бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконній депортації дітей із окупованих районів України до рф, що відбувалась щонайменше з 24 лютого 2022 року.

“Палата досудового провадження на підставі клопотань прокуратури від 22 лютого 2023 року постановила, що існують достатні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих районів України до росії, що завдало шкоди українським дітям”, - підкреслюється в повідомленні.

Палата зазначає, що вважає ордери на арешт таємними “з метою захисту потерпілих і свідків, а також з метою забезпечення розслідування”.

- Тим не менш, беручи до уваги, що поведінка, про яку йдеться в цій ситуації, ймовірно, триває, і що поінформованість громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшому вчиненню злочинів, Палата вважає, що в інтересах правосуддя уповноважити секретаріат оприлюднити наявність ордерів, імена підозрюваних, злочини, за які видані ордери, і міри відповідальності, встановлені Палатою, - оголосив виконувач обов'язків президента МКС Пйотр Гофманський.

Генпрокурор України Андрій Костін заявив, що ордер Міжнародного кримінального суду означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду.

“А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів. Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності”, - пояснив генпрокурор.

На рішення МКС вже відреагували в рф. Речниця міністерства закордонних справ росії Марія Захарова заявила, що ордер Міжнародного кримінального суду на арешт путіна не матиме для рф "жодного значення, зокрема з правового погляду".

- Росія не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду і зобов'язань за ним не несе. З цим органом Росія не співпрацює, а можливі "рецепти" на арешт, що виходять із Міжнародного суду, будуть для нас юридично нікчемними, – заявила Захарова.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты