Политика | Южноукраинск, 18 Ноября, 2022

Люди плакали під дощем. В Южноукраїнську провели в останню путь земляка Миколу Споденка

Свежие новости: Люди плакали під дощем. В Южноукраїнську провели в останню путь земляка Миколу Споденка

На площі біля ПК «Енергетик» у Южноукраїнську відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм, солдатом – Споденком Миколою Олеговичем. Мужній воїн боровся за мир на українській землі, за спокій у рідній домівці, за безпеку родини. Ціною життя він виборював право нашої нації бути вільними.

Пекучий біль і гіркий смуток війни чорним крилом торкнувся нашої громади. Мешканці міста провели в останню путь 35-річного Миколу Споденка. Стрілець, помічник гранатометника першого відділення другого стрілецького взводу третьої стрілецької роти дванадцятого стрілецького батальйону солдат віддав своє життя у бою з російським агресором 12 листопада 2022 року.

 

Микола виріс у місті Южноукраїнську. Тут ходив у дитячий садок, закінчив загальноосвітню школу № 1 ім. Захисників Вітчизни. Останні три роки мешкав у Чорноморську, саме там 2 березня 2022 року був призваний по мобілізації Чорноморським міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Проходив службу у військовій частині А7096.

- Герої не вмирають! Це перше, про що думає кожен, згадуючи наших захисників. Цього дня ми вшановуємо пам'ять нашого товариша, нашого героя Миколку. Він був дуже відважний, щедрий, мужній, вічливий, добрий та гарний друг. Завжди був на позитиві, завжди йшов всім на допомогу. Ти наш герой! Низький уклін матусі за мужнього та відважного сина. Вічна пам'ять тобі, Микола, - звернулася зі словами співчуття до рідних волонтерка та керівниця ГО «Бугогардова СіЧ» Маргарита Попенко.

 

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

 

Нехай душа загиблого Миколи знайде вічний спокій…

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости