Политика | 12 Июля, 2023

Країни G7 погодили документ про гарантії безпеки та економічну підтримку України

Свежие новости: Країни G7 погодили документ про гарантії безпеки та економічну підтримку України

Країни Великої сімки погодили спільну декларацію про довгострокову безпеку та економічну підтримку України.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у  Telegram  у середу, 12 липня.

"Маємо потужні оборонні домовленості та узгоджену країнами G7 Спільну декларацію підтримки України. Вона є важливим кроком до укладання системи двосторонніх договорів безпеки між Україною та окремими країнами-гарантами щодо гарантій безпеки для нашої держави", - написав він.

За словами керівника ВП, декларація – це спільний продукт, який враховує як потреби України, так і можливості партнерів. Документ є рамковим. І наступним кроком стане укладання системи двосторонніх безпекових договорів між Україною та окремими країнами-гарантами, об'єднаних рамками багатосторонньої взаємодії. 

Гарантії безпеки включають такі компоненти:

  • Заходи щодо допомоги Україні у захисті себе та попередження нової агресії, у тому числі постачання зброї, підтримка у розвитку оборонно-промислового комплексу, навчання, співпраця у галузі розвідки та кібербезпеки. Крім того, країни-гаранти допомагатимуть підвищенню стабільності української економіки та енергетики та надаватимуть технічну та фінансову допомогу.
  • Заходи на випадок нової агресії, які передбачають негайні консультації, щоб забезпечити Україну всім необхідним для оборони у найкоротший термін.
  • Підтримка у притягненні Росії до відповідальності за агресію, і навіть кроки економічного і юридичного характеру, створені задля покарання РФ підвищення її витрат за війну. Серед них: подальше посилення санкційного тиску, заморожування активів, створення механізмів стягнення репарацій та судове переслідування винних у злочинах проти України та українців відповідно до норм міжнародного права.
  • Подальша підтримка демократичного розвитку України.

"Цей документ відкритий і дає можливість іншим країнам не з-поміж G7 долучитися до гарантій безпеки. Декларація - перший документ, що символізує наявність "парасольки" у вигляді гарантій безпеки", - зазначив Єрмак.

За його словами, важливо, щоб до саміту НАТО у Вашингтоні 2024 року Україна перемогла у війні та підписала гарантії безпеки для нашої держави. Вони діятимуть до вступу країни до НАТО.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты