Политика | 8 Августа, 2023

Контрнаступ ЗСУ може дати результати до зими, - представник Генштабу Естонії

Свежие новости: Контрнаступ ЗСУ може дати результати до зими, - представник Генштабу Естонії

Контрнаступ Збройних сил України може досягти прогресу до зими. Однак це залежатиме від дій Росії, чиї кроки є непередбачуваними.

Про це заявив заступник начальника Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла, повідомляє Естонське національне мовлення.

За його словами, 1000-кілометрова лінія фронту захищена нерівномірно, а ЗСУ здатні виявляти проломи в лінії оборони, краще навчені тактиці малих підрозділів, можуть завдавати точних вогневих ударів та мають кращу розвідувальну інформацію. "У них безперечно є шанс", - сказав Вендла.

Як зазначив представник Генштабу Естонії, російські війська також значно посилили оборону з виведення з Херсона. "Якщо решта областей має в середньому по 400 об'єктів оборони на район, то на напрямі Запоріжжя їх було 1400. Це говорить про масштаби глибини оборонної конструкції.

Тож у цьому сенсі завдання, яке має вирішити Україна, надзвичайно серйозне".

Вендла розповів, що засоби оборони російських сил включають як великі рови і різні мінні поля, так і оборонні траншеї, артилерійські позиції і резервні райони, що перешкоджають прориву.

Хоча українські сили ще не прорвали першу лінію оборони, невеликі успіхи мають місце.

"Це робиться в дуже широких масштабах, тому що мета України - привертати увагу на різних напрямках. Але й Росія намагається робити те саме, тому що усвідомлює важливість південного напрямку для стратегічних цілей України, а отже, можна побачити деяку активність росіян на північному напрямі". , щоб спробувати скувати сили та не допустити створення резервів для сприяння можливому прориву на південь", - пояснив Вендла.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты