Общество | 14 Июля, 2018

Київводоканал домовився про поставки хлору

Свежие новости: Київводоканал домовився про поставки хлору

"Київводоканал" домовився про поставки рідкого хлору, яким очищують питну воду, згідно з законтрактованими обсягами.

Редакція "Вечірки" отримала ексклюзивний коментар "Київводоканалу".

У компанії наголосили, що 23 червня представники столичного підприємства взяли участь в нараді за участі керівництва заводу, голови Дніпропетровської ОДА та Асоціації "Укрводоканалекологія". 

- 23.06 була взята участь в нараді за участі керівництва заводу, губернатора Дніпропетрівської ОДА, Асоціації Укрводокалекологія. За результатами була досягнута домовленість поставки законтрактованих обсягів хлору Київводоканалу, - заявили в "Київводоканалі".

Як відомо, з середини червня єдиний в Україні виробник рідкого хлору, основного реагента для очистки води, компанія групи Приват "Дніпроазот" зупинила свою роботу. За таких обставин утворився дефіцит хлору, яким знезаражують питну воду більшість водопровідних компаній. У "Дніпроазот" офіційною причиною згортання виробництва назвали підняття цін на газ.

У травні минулого року заступник голови Київської міськадміністрації Петро Пантелєєв в інтерв'ю виданню 44.ua заявляв про плани побудувати завод, який би виробляв альтернативу хлору в процесі очистки води. Він пояснював, що влада міста шукала інвестора для будівництва заводу з випуску гіпохлориту натрію. Хлорування води є технологічно застарілим.

"Тому зараз ми підготували техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва заводу з випуску гіпохлориту натрію... Сьогодні ми ведемо переговори з великими іноземними компаніями про їхню участь у побудові цього заводу. Ціна питання - близько 400 млн грн. Зазначу, що, за нашими підрахунками, він окупиться за 5-6 років. Після його будівництва, коли у нас буде достатньо гіпохлориту натрію, ми проблему застосування хлору при очищенні води знімемо взагалі", - заявляв він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости