Политика | Николаев, 4 Сентября, 2023

Кім вважає, що є «зрадники за умислом і по тупості»

Свежие новости: Кім вважає, що є «зрадники за умислом і по тупості»

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім розділяє зрадників на дві категорії: тих, хто йде на це по тупості, та тих, хто йде на зраду за своїм умислом. Він заявив, що розстрілював би тих колаборантів, які наводять ворожі обстріли.

Віталій Кім зазначив, що миколаївські силовики добре відпрацьовують інформацію щодо можливих зрадників, тому здебільшого такі люди вже сидять у тюрьмі. По його словах, у Миколаївщини найкращі показники щодо відпрацювань по зрадникам. Зокрема, ця робота триває й зараз, наприклад, на днях затримали чергових зрадників.

На його думку, є дві категорії зрадників - "зрадники по тупості" та "зрадники за умислом".

— Немає рецепту, який пояснює чому зрадник. Зазвичай це люди, які не дуже добре думають і в них є на щось образа. Вони роблять на зло. Наприклад, він працює таксистом, він прокинувся, пішов на роботу, ввечері жінка питає, де гроші. Тобто життя сіре. А тут він агент 007, з них розмовляє ФСБ, а там вміють вербувати. Перші слова і його може затягнути. Тому звинувачувати сильно я б не хотів. Вони зробили помилку і будуть за неї відповідати в залежності від шкоди, яку нанесли. Для мене зрадники це ті, які розумні, інтелігентні, на посаді і чітко розуміли, що вони роблять і заради користі - за посаду у майбутньому, і тд. Є зрадники по тупості, а є зрадники за умислом. В нас є обидві категорії, - прокоментував Віталій Кім.

Що стосується колаборантів, які наводять ворожий вогонь по цивільним, то Віталій Кім зазначив, що іноді такі люди не усвідомлюють, що їхні дії призводять до загибелі людей, але запевнив, що за це їм доведеться відповідати.

— Вони думають, що всіх піймають, окрім них. Хтось навмисно наводить на людину, яка його образила. Бували випадки, коли наводили на підприємство чи минуле місце роботи, звідки його звільнили. Вони поганці, якщо можна було б їх розстрілювати, я б розстрілював. Але тут дуже важко дати справедливу оцінку, бо ми емоціонально зараз теж напружені і можемо на емоціях прийняти більш суворе рішення, ніж вони мають бути, - резюмував він.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости