Политика | Николаев, 19 Января, 2023

Кім хотів би, щоб Миколаївський глиноземний завод працював на Європу для виготовлення алюмінію

Свежие новости: Кім хотів би, щоб Миколаївський глиноземний завод працював на Європу для виготовлення алюмінію

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім бажає, щоб Миколаївський глиноземний завод, що належить російському олігарху Олегу Дерипасці, після переходу у держвласність виготовляв сировину для виробництва алюмінію в Європі.

— Наголошую, що це лише мої думки. Це підприємство може працювати на виготовлення продукції, яка потім буде перероблятись на європейських заводах для виробництва алюмінію, який потрібен для промисловості України. Але є багато нюансів, хтось має цим займатись, інвестувати гроші, щоб змінити цей ланцюг постачання в тому числі з сировиною. Де вона буде братися? Бо завод заточений під певну сировину. Є обмежена кількість заводів, яка може працювати з цією сировиною. Це питання економіки, яке зараз прораховується та обговорюється, — відзначив Віталій Кім. 

Крім того, є актуальним питання будівництва в Україні заводу, який би переробляв сировину та виготовляв алюміній.

— Такі плани були попередньо, цей завод міг би бути у Запоріжжі, що стосується будівництва такого заводу в Миколаєві, ми дивились на це питання, але це тривалий час і потрібно все одно розпочинати з взаємодії з іншими заводами, які працюють, щоб зберегти робочі місця, які є на Миколаївщині. Але на майбутнє, це питання також розглядається, — додав голова ОВА.

Віталій Кім також повідомив, що на Миколаївщині заарештували всі підприємства, власниками яких є громадяни РФ. Наразі цим займаються правоохоронці.

— Ми всіх заарештували, і навіть аграрні підприємства. Їх багато підприємств, але з усіма працюють правоохоронні органи, — резюмував він.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты