Общество | 12 Ноября, 2023

Києво-Печерська лавра переходить на Новоюліанський календар

Свежие новости: Києво-Печерська лавра переходить на Новоюліанський календар

Києво-Печерська лавра вирішила перейти на Новоюліанський календар, як це зробила Православна церква України.

Про це у  Facebook  повідомив виконувач обов'язків намісника Лаври архімадрит Авраамій.

За його словами, Лавра почне використовувати Новоюліанський календар з 15 листопада, коли розпочинається Різдвяний пост.

"На численні прохання парафіян Києво-Печерської Лаври, з благословення Священноархімандрита Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнішого Митрополит Епіфаній, з 15 листопада (початок Різдвяного посту) Лавра переходить на використання нової ліанської Церкви", - сказав він .

Новоюліанський календар - удосконалена форма юліанського календаря, заснована на циклічному обертанні Землі навколо Сонця; тривалість року становить 365,242222 доби; містить 218 високосних років на 900 років. Календар розроблений сербським астрономом, професором математики та небесної механіки Белградського університету Мілутіном Міланковичем у 1923 році.

Новоюліанський календар використовує 10 із 16 автокефальних східних православних церков, зокрема, Православна церква України з 1 вересня 2023 року. Після переходу на новий календар віруючі відзначатимуть деякі свята за новим ліанським стилем в інші дати.

Згідно зі зміною календаря, всі свята з нерухомими датами відбудуться на 13 днів тому. Так, Різдво відзначатимуть 25 грудня, а не 7 січня, Покрова – 1 жовтня, Водохреща – 6 січня. У той же час, зміна не стосується Великодня, оскільки це свято не має постійної дати і обчислюється за особливим принципом.

Новоюліанським календарем зараз користується більшість православних церков у світі, включаючи Константинопольську, Елладську, Болгарську та Румунську.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты