Политика | 26 Июня, 2023

Кабмін змінить голову «Укроборонпрому», – ЗМІ

Свежие новости: Кабмін змінить голову «Укроборонпрому», – ЗМІ

 

Кабмін затвердив на посаді нового керівника державного концерну «Укроборонпром» Германа Сметаніна. Це рішення оприлюднять 26 червня, а набуде чинності воно 28-го.

За даними ЕП, у суботу, 24 червня, Кабмін затвердив його на посаді нового керівника УОП. Це рішення оприлюднять 26 червня, а набуде чинності воно 28-го.

31-річний Сметанін – керівник харківського заводу імені Малишева.

Сметанін після університету влаштувався працювати в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встиг попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева, потім у 28 років стає директором Харківського бронетанкового заводу, і ще за короткий час – гендиректором одного з промислових гігантів – заводу ім. Малишева.

Сметаніну Зеленський поставив три головні завдання: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції та довести до кінця реформу оборонки.

Станом на сьогодні утримання самого концерну без урахування виробництва коштує 450 мільйонів гривень на рік. Сметаніну поставлять завдання скоротити ці витрати, а відповідно штат структури, що управляє, мінімум на 20%. 

За словами джерел ЕП, чинний голова УОП Юрій Гусєв провалив ракетну програму: «За даними УП, згідно з новими планами президенту Володимиру Зеленському було обіцяно, наприклад, що вже у травні 2023 року українські ракети "Сапсан" (експортна назва "Гром-2") масово знищуватимуть російську військову інфраструктуру в глибині території РФ».

За даними УП, Гусєв попросив президента перевести його на дипломатичну роботу в одну з країн Європи, з якими Україна має якраз тісні оборонні контакти, але поки що ствердної відповіді від президента Гусєв ще не отримував.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты