Политика | 13 Февраля, 2024

Кабмін не виділив гроші на "зуби дракона" для оборони Запорізької області

Свежие новости: Кабмін не виділив гроші на

Адміністрація Запорізької області ухвалила рішення скасувати проведення відкритих торгів на закупівлю товарів оборонного призначення в рамках управління капітального будівництва через відсутність фінансування.

Про це повідомляє система ProZorro.

На початку січня 2024 року замовник оголосив тендер на приблизну суму 88,5 мільйонів гривень. Планувалася закупівля 45 тисяч штук загороджувальних бетонних пірамід. Згідно з графіком, весь товар мав бути доставлений до середини березня.

Тендер скасовано
 
 
 
 
 
Повноекранний
 
Тендер скасовано

15 січня місцева влада організувала аукціон, на який з'явилися три учасники. Запорізьке підприємство "Алд Інжиніринг і Будівництво" запропонувало найкращу ціну — 70,2 мільйона гривень. Проте замовник оголосив про зняття тендера через відсутність фінансування з державного бюджету.

У службовій записці директора департаменту фінансів Запорізької ОДА Сергія Медведя йдеться: відповідно до постанови Кабміну від 29 грудня 2023 року №1415 "Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні", обласні військові адміністрації є замовниками закупівлі робіт і послуг оборонного призначення.

 
Службова записка директора департаменту фінансів Запорізької ОДА Сергія Медведя
 
 
 
 
 
Повноекранний
 
Службова записка директора департаменту фінансів Запорізької ОДА Сергія Медведя

Тим часом, за словами чиновника, кошти не були перераховані на рахунки Запорізької обласної військової адміністрації з державного бюджету.

Також відсутній розпорядчий документ Кабміну щодо розподілу коштів із держбюджету Запорізької області на ці цілі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты