Криминал | Южноукраинск, 7 Июля, 2023

Жителя Южноукраїнська віддали під суд за злив окупантам даних про охорону АЕС

Свежие новости: Жителя Южноукраїнська віддали під суд за злив окупантам даних про охорону АЕС

До суду направили обвинувальний акт стосовно 41 річного мешканця Южноукраїнськ, яки поширював дані про розташування ЗСУ, які захищають Південноукраїнську АЕС.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що обвинувачений через Telegram на виконання завдання представника держави-агресора поширював інформацію про розташування на території та поблизу міста Южноукраїнськ підрозділів ЗСУ, які здійснюють захист Південноукраїнської АЕС, з наданням точних координат, за що отримував грошові кошти на банківський рахунок.

Під час виконання одного з таких чергових завдань зловмисника затримано одразу після здійснення фото та відеозйомки тимчасового місця дислокації особового складу ЗСУ.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Його дій кваліфікували як несанкціонованепоширення інформації про розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України). За вчинене йому загрожує покарання від 8 до 12 років позбавлення волі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости