Криминал | Первомайск, 5 Сентября, 2023

Жительку Миколаївщини віддали під суд за аферу з «пошуком» зниклих та «звільненням» полонених військовослужбовців

Свежие новости: Жительку Миколаївщини віддали під суд за аферу з «пошуком» зниклих та «звільненням» полонених військовослужбовців

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 23-річної жительки міста Первомайська за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно (ч. 1, ч.2 ст. 190 КК України). Вона виманювала грошу у близьких зниклих та полонених військовослужбовців.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що зловмисниця, у соціальній мережі Facebook викладала позитивні відгуки з фейкових сторінокпро нібито допомогу у пошуку військовослужбовців, які безвісти зникли та потрапили до полону під час військової агресії рф проти України із посиланням на групи у Viber із назвами «Пошук зниклих 2022», «Повертайся живим», в яких була адміністратором.

У групах шахрайка спілкувалася з родичами військовослужбовців, які зверталися до неї за допомогою у їх пошуку. За «винагороду» вона обіцяла їм надати інформацію про місцезнаходження військовослужбовців, при цьому не маючи наміру допомагати.

У ході розслідування встановлено 76 епізодів її протиправної діяльності, в результаті чого громадянам завдано збитків на суму майже 270 тисяч гривень.

За вказані кримінальні правопорушення законодавством передбачене покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Первомайським районним відділом поліції ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты