Криминал | Николаев, 31 Октября, 2022

Жителька Миколаєва отримала 15 років тюрми за держзраду

Свежие новости: Жителька Миколаєва отримала 15 років тюрми за держзраду

Суд засудив до 15 років ув’язнення 72-річну мешканку Миколаєва, яка передавала російському куратору дані про розміщення підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Суд визнав жінку винною за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 )та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Це перший вирок за часів війни у вказаній категорії проваджень на Миколаївщині.

Прокурори у суді довели, що 72-річна жінка під кураторством спецслужб РФ, добровільно погодившись на виконання поставлених їй задач, у квітні та травні поточного року збирала інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних Сил України на території Миколаєва, яку передавала своєму «куратору».

Крім того, зловмисниця за завданням спецслужб країни-агресора, орендувала на власне ім’я квартиру для диверсійно – розвідувальної групи. Від «замовника» вона отримала на власну банківську картку 50 тисяч гривень, частина з яких призначалася їй особисто за надані нею послуги.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты