Криминал | 31 Октября, 2022

Екс-голову ДФС Насірова взяли під варту та призначили заставу в півмільярда

Свежие новости: Екс-голову ДФС Насірова взяли під варту та призначили заставу в півмільярда

Вищий антикорупційний суд помістив під варту екс-голову ДФС Романа Насірова з альтернативою внесення 523,2 мільйона гривень застави.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, за версією слідства, екс-очільник ДФС України за пособництва свого радника протягом 2015-2016 років одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 мільйони гривень неправомірної вигоди за відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 мільярди гривень. “Центр протидії корупції” зазначає, що власником агрохолдингу є Олег Бахматюк.

Насіров пробуде під вартою до 17 грудня. Під час обрання запобіжного заходу прокурор повідомив про наявність у Насірова британського громадянства та двох квартир у Лондоні, які він може використовувати для проживання.

Крім того, під час обшуку у Насірова виявили заяву на репатріацію до держави Ізраїль, а дружина Насірова з дітьми перед початком повномасштабного вторгнення виїхала з України саме до Ізраїлю. Сам же Насіров у період воєнного стану 5 разів виїздив за кордон.

Насіров і Бахматюк вже є “клієнтами” НАБУ/САП. Зокрема, екс-голова ДФС є обвинуваченим у епізоді “газової справи” Онищенка зі збитками на 2 мільярди гривень, а олігарх Бахматюк має підозру у справі про розкрадання 1,2 мільярди гривень стабкредиту НБУ, наданого його ВіЕйБі Банку.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости