Общество | Вознесенск, 5 Июля, 2023

Жителі Вознесенська протестують проти закриття дитячого садка: дітей зібралися возити за 7 км

Свежие новости: Жителі Вознесенська протестують проти закриття дитячого садка: дітей зібралися возити за 7 км

В одному з мікрорайонів Вознесенська міська влада зібралася закрити дитячий садок, а дітей пропонують возити автобусами.

З відповідною скаргою звернулися мешканці мікрорайону «Пряме». Саме там розташований дитячий садок № 16 «Ягідка», який місцева влада вирішила ліквідувати.

Батькам пропонують послуги найближчого дитячого садка, і вже навіть виділили автобус, яким дітей до нього возитимуть. Але автобус не обладнаний відповідними автокріслами, а враховуючи, що йдеться про малюків віком від двох до п'яти років, їхня безпека буде поставлена ​​під загрозу.

– Найближчий дитячий садок знаходиться на відстані 7 км, – каже Анастасія Нерянова, голова батьківського комітету.

– Дороги майже немає, на ній ями. А міська влада не може її відремонтувати, бо траса на обласному обліку. І по цій трасі фури возять пісок, тому що у нас на околицях дуже багато кар'єрів.

На новий навчальний рік, за її словами, у дитячому садочку зареєстровано 22 дитини. До того ж, є майбутні мами, які чекають на поповнення і теж були б раді віддати своє чадо в існуючий поки що дитячий садок.

Тим не менш, на минулій сесії міської ради, яка проходила 16 червня, перед депутатами було поставлено питання про закриття дитячого садка. Для ухвалення рішення не вистачило лише одного голосу. Батьки побоюються, що на наступній сесії, яка намічена на 14 липня, дитячий садок таки закриють.

- Причиною закриття вони назвали те, що дитячий садок дорого утримувати і що харчоблок у ньому в неналежному стані, - каже Анастасія.

- Ми пропонували, щоб дітям возили їжу, але нам сказали, що згідно із законом так робити не можна. Хоча в період воєнного стану можна, і є лист, який підтверджує це.

За роз'ясненнями ми звернулися до Вознесенського міськвиконкому. Там кивають на низьку народжуваність, через що дитячий садок відвідує мало дітей.

– Ми моніторили цю ситуацію кілька років. Сьогодні обліковий склад у цьому садочку — 21 дитина. Відвідуваність низька. У садку немає підвального приміщення, а харчоблок, згідно з новими вимогами та умовами, не пристосований для роботи. Тому ми прийняли рішення приєднати цей дитячий садок до садочка № 15, який територіально ближчий. Відстань до нього з селища — 6 км. Дитячий садок повноцінний, там п'ять груп. Є і міжвікова група, де були діти і трьох років, і шести років, - розповіла начальниця управління освіти Світлана Кисільова.

Заяви батьків про те, що дітей зібралися возити непристосованими автобусами, чиновниця відкинула. За її словами, «автобус ідеальний» і знаходиться у чудовому технічному стані. Він відповідає всім вимогам щодо безпеки і відпочатку був призначений для перевезення дітей.

На запитання про те, чи можливо переглянути рішення про закриття дитячого садка і все ж таки залишити його з огляду на віддаленість мікрорайону, Світлана Вікторівна відповіла, що це повноваження міської ради. Тобто буде цей дитячий садок закритий чи продовже свою діяльність – залежатиме від рішення депутатів. Тож, батькам у цьому випадку доводиться сподіватися вже на своїх обранців.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости