Криминал | Первомайск, 6 Декабря, 2023

Житель Первомайська перерахував ₴277 тисяч за вподобаний у Інтернеті автомобіль

Свежие новости: Житель Первомайська перерахував ₴277 тисяч за вподобаний у Інтернеті автомобіль

Під приводом купівлі автомобіля мешканець Первомайська перерахував шахраям майже 277 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції Миколаївщини.

5 грудня до відділу поліції звернувся 27-річний чоловік та повідомив про те, що його ошукали шахраї.

Постраждалий розповів, що він знайшов на одній із інтернет-платформ оголошення про продаж автомобіля.

Листуючись із потенційний продавцем, заявник домовився про передоплату та перерахував на рахунок автора оголошення 276 тисяч 158 гривень.

Згодом псевдопродавець не виконав обіцяних вимог та перестав виходити на зв’язок, а чоловік втратив свої кошти, не отримавши бажаного транспортного засобу.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статі 190 Кримінального кодексу України («Шахрайство»). Санкція статті передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.

У поліції нагадали, що шахраї можуть створювати ілюзію роботи добросовісного продавця: швидко відповідати на повідомлення; залишають фейкові позитивні відгуки псевдопокупців; консультувати з приводу характеристик товару; обіцяти швидку доставку.

Будьте обачними під час покупки товару через інтернет мережу. Не надсилайте передоплату за замовлений у всесвітній мережі товар, якщо продавець не перевірений вами особисто, розраховуйтесь за товар після його отримання та огляду.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости