Политика | 15 Ноября, 2023

Ізраїльська армія веде спецоперацію проти ХАМАС у головній лікарні в Газі

Свежие новости: Ізраїльська армія веде спецоперацію проти ХАМАС у головній лікарні в Газі

ЦАХАЛ проводить цілеспрямовану операцію проти ХАМАСу у визначеному районі в лікарні Аль-Шифа - найбільшому медичному комплексі та центральні лікарнв в Секторі Газа, яка розташована в районі Північний Рималь міста Газа. У 2014 році лікарню було названо «де-факто штаб-квартирою» ХАМАС.

Про це йдеться у повідомленні Армії оборони Ізраїлю.

«ЦАХАЛ проводить наземну операцію в Газі, щоб перемогти ХАМАС і врятувати наших заручників. Ізраїль воює з ХАМАСом, а не з цивільним населенням у Газі.
Сили ЦАХАЛу включають медичні команди та людей, які розмовляють арабською мовою, які пройшли спеціальну підготовку, щоб підготуватися до цієї складної та делікатної ситуації, щоб не завдати шкоди цивільним особам, яких ХАМАС використовує як живий щит», - заявили у ЦАХАЛ.

Зазначається, що останніми тижнями ЦАХАЛ неодноразово публічно попереджав, що продовження військового використання ХАМАС госпіталю Шифа ставить під загрозу його захищений статус згідно з міжнародним правом, і надав достатньо часу, щоб припинити це незаконне зловживання лікарнею.

«Вчора Армія оборони Ізраїлю знову повідомила відповідним органам влади в Газі, що всі військові дії в госпіталі повинні бути припинені протягом 12 годин. На жаль, цього не сталося.
ЦАХАЛ також сприяв широкомасштабній евакуації лікарні та підтримував регулярний діалог з керівництвом лікарні», - сказано у повідомленні.
ЦАХАЛ закликав всіх терористів ХАМАСу, які знаходяться в лікарні, здатися.

Також ЦАХАЛ повідомив, що в районі лікарні армія звезла медичне обладнання та ліки, щоб допомогти цивільним, які разом з терористами ХАМАСу опинилися в одній лікарні.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты