Политика | 17 Октября, 2022

ГУР обіцяє нагороду в $100 тисяч за полоненого Гіркіна

Свежие новости: ГУР обіцяє нагороду в $100 тисяч за полоненого Гіркіна

Головне управління розвідки Міноборони України оголосило про винагороду на суму 100 тисяч доларів за передачу в полон колишнього ватажка терористів «ДНР» бойовика Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Про це повідомила прес-служба ГУР.

Там заявили, що «один із найвідоміших російських терористів вирішив відновити свою участь у війні проти нашої держави». Раніше в його Telegram-каналі з'явилися фото у військовій формі та повідомлення від імені дружини. Чи справді Гіркін пішов воювати проти України, не вказувалося. 

«Ігор Гіркін (Стрілков) – російський терорист, колишній так званий „міністр оборони ДНР“. Зараз СБУ та Генеральна прокуратура порушили проти Гіркіна низку справ за терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету», — йдеться в описі.

Також Гіркіна оголошено в міжнародний розшук Нідерландами, де триває суд у справі про збиття Боїнга 777 над окупованою бойовиками частиною Донбасу. Він проходить у справі як підозрюваний.

ГУР додало номер, за яким можна передавати інформацію в соцмережах, і наголосило: жоден військовий злочинець не уникне покарання.

Першим про винагороду на суму 10 тисяч доларів за взяття Гіркіна в полон оголосив український активіст, волонтер Сергій Стерненко. Пізніше до нього приєдналися Тарас Тополя, Валерій Маркус, Сергій Стаховський та Сергій Гайдай – сума зросла до $50 тисяч.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты