Криминал | Снигиревка, 11 Октября, 2023

Головну бухгалтершу окупаційної адміністрації Снігурівки ув’язнили на шість років

Свежие новости: Головну бухгалтершу окупаційної адміністрації Снігурівки ув’язнили на шість років

Суд призначив шість років позбавлення волі з конфіскацією майна колаборантці, яка займала посаду «головного бухгалтера» у окупаційній адміністрації у Снігурівці.

Про це ПН стало відомо з відповідного вироку суду.

Дії обвинуваченої кваліфікували за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України, проте жінка в суді частково визнавала свою вину. Вона заявляла, що не виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, тому її дії потрібно розцінювати за частиною 2 вищевказаної статті ККУ — у такому випадку жінку очікували б більш м'яке покарання.

Згідно показів обвинуваченої, посаду при окупантах їй запропонувала «заступниця голови» так званої «ВЦА Снігурівського району» Тетяна Мезіна, оскільки до того вже мала досвід роботи в бухгалтерії. Вона каже, що погодилась через складну ситуацію та відсутність коштів. Місто не хотіла покидати через свекруху похилого віку. В перший місяць їй заплатили за роботу на окупаційну адмністрацію 70 тисяч рублів. По її словам, вона не складала ніяких списків людей, а лише займалася видачею «пенсій» та контролем виплат грошей. Обвинувачена зазначала, що фізичного примусу до неї зі сторони окупантів не було.

У будівлі, де розміщувалася так звана «адміністрація», слідство вилучило значну кількість документів з печатками «ВЦА», підписами «керівників» та «головної бухгалтера». У неї в телефоні також знайшли певні електронні документи за час роботи на окупаційну адміністрацію.

У суді також виступили свідки.

Одна з жінок, яка фактично була «касиром» у «ВЦА», розповіла, що знає обвинувачену з 80-х років і разом з нею працювала до 1999 року. Вона назвала її «порядною» людиною, яка не мала проросійських поглядів і пішла працювати до «адміністрації» через скрутне становище. По її словам, Мезіна пропонувала роботу знайомим зі словами про «можливість урвати від росії», заманювала великими зарплатами, роботою з «чесними» людьми», необхідністю допомагати людям.

Одна медсестра місцевої лікарні розповіла, що була у «ВЦА» через отримання акту на бензин для медзакладу. Через неточності в документах там вияснювали ситуацію з паливом. Обвинувачену представляли у якості головного бухгалтера, вона звіряла у журналі видачу бензину, потім їй видали акт на отримання 70-100 літрів палива.

Сусід обвинуваченої розповів, що знав її як дружину робітника водоканалу. Ким вона працювала до окупації він не знає. Він возив у «ВЦА» пенсіонерів, яким платили по 10 тисяч рублів. Там бачив обвинувачену.

Суд вирішив, що покази свідків та надані докази повністю підтверджують вчинення нею інкримінованого злочину.

Бобринецький райсуд Кіровоградської області призначив Аллі Дружиніній шість років позбавлення волі. Також їй на 15 років заборонили займати посади в органах державної влади, державного управління, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги. Крім того, до неї застосували конфіскацію всього належного майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты