Политика | 2 Февраля, 2024

Головнокомандувач армії Румунії закликав готуватися до війни з Путіним

Свежие новости: Головнокомандувач армії Румунії закликав готуватися до війни з Путіним

Румунське населення, як і всі жителі Європи, має готуватися до можливого поширення російської агресії на Захід, оскільки Путін вдасться до ескалації у разі перемоги в Україні.

Про це заявив голова Генерального штабу Збройних сил Румунії Георгіца Влад в інтерв'ю румунській службі  Радіо Свобода .

Влад підкреслив, що Росія "стала проблемою для світового порядку та для демократії", тому фактично веде війну не просто з Україною, а "з усім демократичним світом".

"Населення Румунії, як і все населення Європейського Союзу, Європи має хвилюватися, і ми маємо вжити відповідних заходів, щоб бути готовими до ймовірного нападу", - додав він.

Глава румунського Генштабу зазначив, що наступною може стати Молдова.

"Я більш ніж впевнений, що президент Путін вдасться до ескалації у найближчому майбутньому", - зазначив Влад.

Георгіце повідомив, що Міністерство оборони Румунії вже підготувало проект змін до Закону про підготовку населення до оборони. Він передбачає запровадження добровільної військової служби та може бути розглянутий до кінця 2024 року.

"Важливо, щоб це сталося цього року, тому що всі країни НАТО і вся Європа здатні виграти час. Час - дорогоцінний ресурс, і я вважаю, що ні секунди не можна марнувати. Це той момент, коли всі європейські країни повинні думати про підготовку свого населення. Я не хочу сіяти паніку, але це реальність, у якій ми живемо", - наголосив генерал. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости