Общество | Николаев, 23 Октября, 2018

"Глибока розбіжність суспільних настроїв", - у мерії презентували результати соціологічного дослідження щодо ставлення миколаївців до вирішення проблеми безпритульних собак

Свежие новости:

У вівторок, 23 жовтня, в міській раді презентували результати соціологічного дослідження «Ставлення миколаївців до вирішення проблеми безпритульних тварин».

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення міської ради.

Як розповіла представникам ЗМІ директор департаменту міського голови Юлія Литвинова, відповідно до Програми розвитку місцевого самоврядування у Миколаєві на 2016-2018 рр., було передбачено проведення моніторингу суспільної думки миколаївців з актуальних питань життєдіяльності міста.

-   На даний час розроблено три проекти Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності бездомних тварин у Миколаєві, в яких передбачено різні підходи до вирішення основного питання – зменшення кількості бездомних тварин у місті. На момент замовлення послуги таких проектів було два, вони містили два різні підходи: безповоротний відлов чи відлов-стерилізація-випуск, - поінформувала Юлія Литвинова.

Результати опитування, яке тривало з 1 по 10 вересня 2018 року, презентував керівник Центру з вивчення суспільної думки Леонід Білоконь. Охоплено 1080 респондентів у всіх 54 виборчих округах міста.

- Дослідження показало, що проблема не така проста, як здається, - відзначив фахівець. За його словами, два варіанти вирішення проблеми безпритульних собак набрали приблизно  однакову кількість  голосів: 48,7% - за безповоротний вилов, 47,3% - за відлов-стерилізацію-випуск. Результати свідчать про глибоку розбіжність суспільних настроїв щодо вибору варіантів.

-    Картинка суперечлива. Подивимось, як відповідали різні групи населення. Наприклад, миколаївці, у яких є діти, реагують інакше, ніж городяни без дітей. У перших дуже загострено відчуття страху від зустрічі із зграєю собак. Частіше вони виявляються свідками чи потерпілими від агресивної поведінки безпритульних тварин. Тож, перевагу віддають безповоротному вилову. Має значення і сімейний стан: так, чоловіки виявляли турботу про своїх жінок, щоб їм не було страшно ходити по вулицях міста, - розповів Леонід Білоконь.

На завершення керівник Центру «Наваль-Експерт» озвучив розроблені пропозиції. Перш за все, вважає Леонід Білоконь, слід звільнити від безпритульних собак території, прилеглі до дитячих садків та шкіл.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты