Криминал | 3 Июля, 2023

ФСБ заявило, що нібито агент СБУ здійснив замах на життя Аксьонова

Свежие новости: ФСБ заявило, що нібито агент СБУ здійснив замах на життя Аксьонова

 
 

Російська Федеральна служба безпеки заявила, що Служба безпеки України готувала замах на ставленика Кремля у Криму Сергія Аксьонова, а завербованого росіянина затримали.

Про це повідомляє пропагандистське видання «РИА Новости».

ФСБ заявила, що запобігла спробі замаху на Аксьонова: затримала громадянина Росії, якого нібито завербувала СБУ і якого «навчали в Україні мінно-вибуховій справі».

Як повідомляє російське пропагандистське агентство, чоловік планував підірвати машину Аксьонова, але його спіймали, коли він забирав бомбу зі схованки (хоча на записі звучить версія про підрив котеджу за допомогою машини). 

На відео зафіксовано кадри затримання та «свідчення» росіянина, але з них не зрозуміло, ні де він був «завербований», ні де був затриманий, ні хто за цим стоїть. 

«У грудні 2022 року був завербований спецслужбами України, куратором Ігорем. Після того я отримав позивний "Каратист" і проходив навчання на полігоні підривної справи, маскування та нанесення гриму, уникнення переслідування тощо. 

Потім я отримав завдання поїхати до Криму, Сімферополя. Для початку мені потрібно було винайняти житло, купити телефон, влаштуватися на роботу. 

Я виходив щодня на зв'язок з Ігорем, чекав на подальші вказівки. Чекав, коли мені озвучать адресу, де знаходиться автомобіль, для встановлення туди міни. Щоб потім цей автомобіль поставити на Севастопольську вулицю для підриву котеджу Аксьонова Сергія Валерійовича», - сказав він.  

Російський експерт каже, що готувався вибуховий пристрій комбінованого типу: «уламковий та запальний». Пакет зі складовими знайшли прямо під час затримання.

ФСБ РФ завела справи за статтями про замах на теракт та незаконне придбання вибухівки.

Аксьонов подякував російській спецслужбі за «запобігання замаху». Він також заявив, що «цілком усунути терористичну загрозу з боку Києва можна, тільки виконавши цілі спецоперації».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты