Криминал | Николаев, 3 Июля, 2023

Ексдепутата Миколаївської облради віддали під суд за незаконне використання землі лісгоспу

Свежие новости: Ексдепутата Миколаївської облради віддали під суд за незаконне використання землі лісгоспу

До суду скерували обвинувальний акт стосовно ексдепутата Миколаївської обласної ради від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу України).

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

За даними слідства, ексдепутат, перебуваючи на посаді директора ДП «Баштанське лісове господарство», у 2022 році, з перевищенням службових повноважень, уклав з підприємцями договори на обробіток земельних ділянок державного лісового фонду загальною площею 250 гектарів для ведення лісового господарства (лісорозведення).

Разом з цим, передані для обробітку землі лісогосподарського призначення використано не для лісорозведення, а для сільськогосподарського виробництва, тобто не за цільовим призначенням, чим спричинено збитки державним інтересам у розмірі понад шість мільйонів гривень.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Директором ДП «Баштанське лісове господарство» є Юрій Крет. 9 березня Крет склав мандат депутата Миколаївської облради, куди був обраний від «ОПЗЖ».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты