Общество | Вознесенск, 11 Октября, 2019

ФОТО: У Вознесенську на честь Героя АТО Сергія Карбівничого встановили меморіальну дошку

Свежие новости: ФОТО: У Вознесенську на честь Героя АТО Сергія Карбівничого встановили меморіальну дошку

11 жовтня, до Дня захисника України, на будівлі Вознесенської гімназії імені Тараса Шевченка встановлено меморіальну дошку Сергію Карбівничому – нашому земляку, який героїчно загинув, захищаючи країну в російсько-українській війні. У мітингу взяли участь керівництво громади на чолі з міським головою Віталієм Луковим, матері загиблих, бойові побратими, учасники АТО та ООС, гімназисти та небайдужі вознесенці.

Сергій народився 16 вересня 1980 року в нашому рідному місті. У 1987 році вступив до 1 класу нашої школи, в стінах якої провів 6 навчальних років. Потім продовжив навчання у вечірній школі. Здобувши загальну середню освіту, Сергій 2 роки прослужив у лавах Збройних Сил України.

Після повернення з армії навчався в Миколаївській філії міжрегіонального інституту розвитку людини «Україна», яку закінчив у 2007 році. З 2002 до 2006 року перебував на службі у 79 окремій бригаді Високомобільних десантних військ Збройних сил України.

Коли навесні 2014 року на сході нашої держави розпочався військовий конфлікт, Сергій був мобілізований до 79-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ і брав участь в антитерористичній операції. Вранці 23 липня 2014 року під час обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями з реактивних систем залпового вогню «Град» солдат Карбівничий загинув. Трагедія сталася поблизу Амвросіївки Донецької області (пункт пропуску Маринівка). На момент смерті старшому сержанту виповнилося 33 роки. Без сина залишилися батьки. Без чоловіка і батька - дружина та донька.

Сергія Карбівничого було поховано на кладовищі рідного міста Вознесенська… Його ім’я внесено до Українського меморіалу - Книги пам’яті героїв, що захищали Україну.

8 вересня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Сергій Карбівничий був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)».

На честь нашого воїна-земляка провулок Пролетарський перейменовано на провулок Карбівничого.

Мама героя Олена Карбівнича зауважила, що Сергій завжди був чоловіком слова, та призвала присутніх пам’ятати усіх вознесенських синів, життя яких забрала війна.

Бойовий побратим, який безпосередньо брав участь у захисті українського народу від російської агресії та був поряд у момент загибелі Сергія, військовослужбовець 79-ої окремої десантно-штурмової бригади старший прапорщик Олександр Сидорика відзначив сміливість та мужність Карбівничого. Згадав впевнену позицію Сергія – захищати Україну до останнього, допоки не настане мир на українській землі…

В пам’ять за загиблим воїном лікар загальної практики-сімейної медицини, учасник антитерористичної операції на сході України Максим Мануйлов заспівав пісню «Мить» українського гурту «Океан Ельзи».

Зі словом виступила й директорка Вознесенської гімназії імені Тараса Шевченка Лариса Дворецька. Серед колективу навчального закладу є сім’ї, члени яких знаходяться на фронті. 25 гімназистів чекають вдома з війни своїх татусів та братів.

Присутні схилили голови в хвилині мовчання за Сергієм, поклали квіти та свічки до встановленої меморіальної дошки.

Герої не вмирають…

Слава Україні! Героям слава!

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты