Политика | 21 Апреля, 2023

ЄС виділить Україні на допомогу ще 55 млн євро, - єврокомісар

Свежие новости: ЄС виділить Україні на допомогу ще 55 млн євро, - єврокомісар

Єврокомісар з питань кризового врегулювання Янез Ленарчич у четвер, перебуваючи у Києві, оголосив про надання додаткових 55 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Україні на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

Про це  повідомили  в Генеральному директораті Єврокомісії з питань цивільного захисту та операцій із гуманітарної допомоги.

Як уточнив Ленарчич, нове фінансування гуманітарної допомоги Україні буде спрямоване на підготовку до наступної зими.

"Ми збільшуємо гуманітарну допомогу ЄС Україні ще на 55 мільйонів євро, щоб переконатися, що ми готові до додаткових викликів, пов'язаних із суворими та холодними зимовими місяцями", – оголосив єврокомісар.

З початку цього року Євросоюз уже виділив Україні 145 мільйонів євро, а загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії ця сума становить 685 мільйонів євро.

Гуманітарна допомога, що фінансується ЄС, надається через гуманітарні агенції ООН, неурядові організації та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости