Политика | 30 Сентября, 2023

ЄС підготував 27 тисяч українських військових

Свежие новости: ЄС підготував 27 тисяч українських військових

Понад 27 тисяч українців пройшли військову підготовку у рамках тренувальної місії Євросоюзу.

Про це сказав високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель під час відеозвернення до учасників Форуму оборонних індустрій у суботу, 30 вересня.

"Очевидно, що інвестиції в оборону України також означають інвестиції у нашу власну європейську безпеку. Ми продовжуємо фінансувати постачання сучасної військової техніки відповідно до пріоритетів, визначених Україною. Також ми проводимо досить велику роботу з військової підготовки. Зараз ми підготували понад тисячу українських солдатів" , - заявив він.

Боррель нагадав, що нещодавно ЄС збільшив цільовий показник підготовки у рамках місії до 40 тисяч до кінця поточного року.

"Крім того, наша ініціатива з виробництва боєприпасів, звичайно, добре окупається. Ми здійснили негайні поставки зі складу і зараз орієнтуємось на спільні закупівлі. Цього місяця Європейське оборонне агентство підписало з промисловістю дев'ять рамкових контрактів на загальну закупівлю 155-мм боєприпасів", - додав голова дипломатії ЄС.

За його словами, "ми маємо виробляти більше і швидше, щоб продовжувати підтримувати Україну та поповнювати запаси наших держав-членів".

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости