Политика | 30 Сентября, 2023

Білорусь готує захід із викраденими дітьми - МЗС

Свежие новости: Білорусь готує захід із викраденими дітьми - МЗС

Влада Білорусі планує організувати відвідування представниками іноземного дипломатичного корпусу так званих "місць проживання, навчання та оздоровлення" дітей, викрадених у тимчасово окупованих містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк у Луганській області.

Про це  повідомило  МЗС України у суботу, 30 вересня.

" Вказаний захід має на меті легалізацію незаконного переміщення українських дітей з тимчасово окупованих територій України. Згідно з нормами міжнародного права, примусова депортація дітей може кваліфікуватися як військовий злочин ", - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що посадовці Білорусі намагаються прикритися міжнародними представниками, щоб уникнути відповідальності.

Міністерство закликало дипломатичні представництва, які отримали відповідні запрошення до Мінська – утриматися від участі у пропагандистській акції білоруського режиму.

" Як на рівні національного розслідування, так і в рамках розслідування Міжнародного кримінального суду, продовжимо роботу із притягнення до відповідальності всіх осіб, які вчинили злочини проти українських дітей ", - зазначили у відомстві.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости