Политика | Николаев, 31 Июля, 2018

Ерік Григорян привітав рішення суду про визнання нечинним статусу регіональної для російської мови

Свежие новости: Ерік Григорян привітав рішення суду про визнання нечинним статусу регіональної для російської мови

Сьогодні стало відомо, що позов прокуратури про визнання нечинним рішення обласної ради від 07.09.2012 щодо надання російській мові статусу регіональної Миколаївським окружним адміністративним судом задоволено.

Ерік Григорян, який був одним з небагатьох депутатів облради, які не підтримали незаконну ініціативу, привітав рішення суду.

– Суд поставив жирну крапку у всіх спекуляціях навколо цього питання. У 2012-му році, коли відбулося це скандальне голосування, ще не всі розуміли, яку загрозу несе надання російській мові статусу регіональної. Хоча, члени Партії регіонів і комуністи все прекрасно знали, але їх це не зупинило. Після анексії Криму і окупації Донбасу більшість українців прозріла і тепер спекуляції з приводу російської мови вже не такі ефективні. Я сам здебільшого спілкуюся російською, але чудово розумію, що в Україні має бути лише одна державна мова і ніяких регіональних. Жодних утисків російськомовного населення, як і носіїв інших мов, у нас немає. Тож, давайте раз і назавжди закриємо цю тему, щоб не підігравати агресору, – закликав Ерік Юрійович.

У розпорядженні «Маю право» є унікальні кадри зі згаданим Григоряном голосуванням. На відео добре видно, як нинішній депутат Верховної Ради від БПП «Солідарність», а тоді представник Партії регіонів Олександр Лівік, підтримує незаконне рішення, а після оголошення результату ще й аплодує.

Шкода, що виборці не завжди розпізнають таких перефарбованих регіоналів, які, будучи українцями, сподіваються на «русский мир».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты