Экономика | 26 Июня, 2023

Експорт українського зерна через порт Констанца може бути ускладненим

Свежие новости: Експорт українського зерна через порт Констанца може бути ускладненим Експорт українського зерна через порт Констанца може бути ускладненим

Уряд Румунії розглядає заходи щодо надання місцевим аграріям пріоритетного доступу до порту Констанца під час сезону збирання врожаю, що може створити проблеми для експорту українського зерна через цей порт. Про це повідомив Reuters із посиланням на інформацію джерела у мінсільгоспі країни.

Як зазначається у повідомленні, навіть після того, як почала працювати зернова угода, порт Констанца є найбільшим альтернативним судноплавним маршрутом, яким з моменту російського вторгнення пройшло близько третини експорту українського зерна.

Але в міністерстві вважають, що Констанці буде важко впоратися зі збільшенням потоків румунського та українського врожаїв, як тільки за кілька тижнів розпочнеться збір.

"Міністерство сільського господарства Румунії запропонує на переговорах із Брюсселем та Києвом оптимізацію комерційних потоків зерна до порту Констанца, щоб захистити місцевих фермерів під час збирання врожаю", - повідомило джерело.

При цьому джерело не уточнило, які саме заходи можуть бути введені, але додало, що «велика ясність щодо очікуваних обсягів може допомогти організувати потоки експорту».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости