Криминал | Николаев, 1 Мая, 2023

Екснардепа з Миколаєва Волошина віддали під заочний суд за держзраду

Свежие новости: Екснардепа з Миколаєва Волошина віддали під заочний суд за держзраду

До суду направили обвинувальний акт відносно підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата України від забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Про це повідомили у СБУ, ДБР та ОГП.

Встановлено, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи рф та вів підривну діяльність проти України.

Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо.

На думку експертів, всі його виступи у сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва російської федерації відносно Української держави.

Цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Депутат обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та нанесені умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року скеровано до суду.

Напередодні повномасштабного вторгнення фігурант втік з України до рф, де наразі переховується від правосуддя.

У зв’язку з цим прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Як відомо, Волошин Олег Анатолійович народився у 1981 році у Миколаєві. Проросійський політик був членом редколегії проросійського телеканалу «112 Україна».

З 20 січня 2022 року Волошин також перебуває під санкціями Міністерства фінансів США. Також повідомлялося, що у нього є громадянство рф.

10 лютого 2023 року стало відомо, що за матеріалами СБУ Олег Волошин отримав підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

У січні 2023 року написав заяву на складання мандату нардепа.

Верховна Рада України на засіданні 24 лютого 2023 року припинила повноваження нардепа Олега Волошина, який був обраний від забороненої ОПЗЖ. За припинення повноважень Волошина проголосували 330 депутатів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты