Криминал | Николаев, 16 Января, 2024

Ексначальнику тюрми заочно оголосили ще одну підозру за депортацію ув'язнених з Миколаївщини

Свежие новости: Ексначальнику тюрми заочно оголосили ще одну підозру за депортацію ув'язнених з Миколаївщини

Колишньому начальнику ДУ «Північна виправна колонія № 90» заочно повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

За даними слідства, підозрюваний під час окупації Херсонщини перейшов на бік ворога та обійняв псевдопосаду так званого «начальника Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области», юрисдикція якого поширювалась і на тимчасово окуповану територію Миколаївської області.

На цій посаді підозрюваний керував процесами незаконного переміщення осіб, які утримувалися в установах кримінально-виконавчої служби.

У травні 2022 року за його наказом із ДУ «Снігурівська виправна колонія № 5» 97 осіб, засуджених за вироками судів України та утримуваних під вартою, без їх згоди та із застосуванням примусу незаконно переміщено до виправних колоній Херсонщини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СБУ у Миколаївській області.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты