Криминал | Николаев, 6 Июля, 2023

Ексдиректор колонії вивіз понад 1700 зеків з Миколаївської та Херсонської областей: де вони – невідомо

Свежие новости: Ексдиректор колонії вивіз понад 1700 зеків з Миколаївської та Херсонської областей: де вони – невідомо Ексдиректор колонії вивіз понад 1700 зеків з Миколаївської та Херсонської областей: де вони – невідомо

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому начальнику "Північної виправної колонії № 90" заочно повідомлено про підозру за фактами депортації та примусового переміщення понад 1700 осіб. Усі вони за вироками судів були засуджені та утримувалися в установах відбування покарань Херсонської області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокуратури.

Екс-керівник колонії з перших днів окупації перейшов на бік ворога. Згодом він зайняв псевдопосаду так званого "начальника Управління служби виконання покарань по Херсонській області". У підпорядкуванні цього незаконно створеного окупантами органу були захоплені установи виконання покарань регіону.

На цій посаді підозрюваний керував процесами незаконного переміщення осіб, які утримувалися в установах кримінально-виконавчої служби.

Протягом жовтня-листопада 2022 року за його наказом із установ виконання покарань Херсонської області та Снігурівської колонії Миколаївської області із застосуванням примусу на спецавтомобілях депортовано до аналогічних установ, розташованих у РФ та на тимчасово окупованих територіях України, понад 1700 осіб.

Наразі встановлено місця перебування 43 вивезених, доля інших залишається невідомою.

Йому інкримінується порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты