Криминал | Николаев, 6 Ноября, 2023

Ексдепутат Миколаївської міськради отримав 15 років ув'язнення

Свежие новости: Ексдепутат Миколаївської міськради отримав 15 років ув'язнення

Колишнього депутата Миколаївської міськради засудили до 15 років ув'язнення за плани створення «народної республіки» у разі окупації регіону Росією.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Ексдепутат Миколаївської міськради очолив кафедру в Миколаївському інституті права Національного університету «Одеська юридична академія». На початку повномасштабного вторгнення Росії він був завербований кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ). 

За вказівкою агресора зрадник збирав розвіддані про місця базування в регіоні підрозділів Збройних сил України, СБУ та Національної поліції. Згодом він отримав завдання розробити концепцію так званої Миколаївської народної республіки, яку окупанти планували створити у разі захоплення області. Загарбники хотіли призначити керівників цього псевдоутворення, які мали звернутися до російського диктатора Володимира Путіна з проханням про «приєднання» Миколаївської області до складу РФ.

«У разі створення фейкової "республіки" російська військова розвідка обіцяла своєму агенту керівну "посаду" у лавах місцевої окупаційної адміністрації», - повідомили в СБУ.

На виконання ворожого завдання зрадник підготував фейкове «обгрунтування» до створення так званої МНР, яке планував відправити на «погодження» у Москву. Саме тому, згідно із задумом агресора, у разі захоплення регіону зрадник мав публічно виступити від імені місцевих педагогів на підтримку окупантів та проголосити про створення фейкової «МНР».

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за чотирма статтями:

  • державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану;
  • посягання на територіальну цілісність та недоторканність України;
  • допомога державі-агресору;
  • виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Фігуранту призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років. Раніше ми повідомляли, що йдеться про ексдепутата Миколаївської міськради Сергія Щубина.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости