Экономика | Николаев, 4 Мая, 2018

Економія коштів, отримана при закупівлях товарів і послуг з використанням системи ProZorro в Миколаївській області склала 8,2 млн грн

Свежие новости: Економія коштів, отримана при закупівлях товарів і послуг з використанням системи ProZorro в Миколаївській області склала 8,2 млн грн

Економія коштів, отримана при закупівлях товарів і послуг з використанням електронної системи ProZorro Миколаївської області за І квартал 2018 року досягла 8,2 млн грн, або 15,5 % від очікуваної вартості відповідних закупівель. Про це повідомляє департамент економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації.

Департаментом була узагальнена інформація про проведення допорогових закупівель товарів і послуг з використанням електронної системи закупівель ProZorro в Миколаївській області з метою оцінки стану проведення допорогових закупівель.

Вартість закупівель, здійснених з використання  електронної системи ProZorro становить близько 31% від загальної вартості усіх допорогових закупівель товарів і послуг, останнє – прямі договори.

Загальна фактична вартість допорогових закупівель товарів і послуг, проведених без застосування електронної системи ProZorro склала 100,3 млн грн.

За наявною інформацією, закупівлі по допорогах у звітному періоді проводив 271 розпорядник бюджетних коштів (головні розпорядники коштів місцевого бюджету та підпорядковані їм підприємства, установи, організації).

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) та розпорядження для проведення допорогових закупівель електронна система ProZorro застосовувалася для забезпечення конкурсного відбору виконавців та  розміщення звітів про укладені договори.

Серед структурних підрозділів облдержадміністрації найбільше закупівель з використанням електронної системи ProZorro (по кількості договорів) здійснено у сферах охорони здоров’я (113 договорів), соціального захисту (104 договори), та освіти (39 договорів).

На районному рівні найбільше закупівель провели розпорядники таких райдержадміністрацій: Баштанської, Новоодеської (по 30 договорів), Кривоозерської (27), Снігурівської (23).

Серед органів місцевого самоврядування найбільший обсяг взятих зобов’язань за укладеними договорами забезпечено (41 договір) виконавчим комітетом Миколаївської міської ради з підпорядкованими розпорядниками (інформація надана без врахування даних по управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради).

За даними розпорядників бюджетних коштів загальна очікувана вартість закупівель товарів і послуг, що завершені у звітному періоді із застосуванням електронної системи ProZorro,  дорівнює майже 53,0 млн грн. З них очікувана  вартість  закупівель по товарах складає 44,5 млн грн, або 85%.

Укладанням договорів завершилося 633 закупівлі, 157 закупівель визнано такими, що не відбулися або відмінено, що складає 24,8%.

Загальна фактична вартість укладених договорів на товари і послуги склала 44,8 млн грн, з них на товари - 37,8 млн грн.

В межах, визначених розпорядженням для закупівлі товарів (від 45,0 тис грн до 200,00 тис грн), укладено договори на  25,2 млн грн публічних коштів, або 67% фактичної вартості по завершеним закупівлям, проведеним з використанням електронної системи ProZorro.

Використання електронної системи ProZorro при закупівлях послуг  позначилося економією публічних коштів у сумі 1,5 млн грн, або 17,6%, економія при закупівлі товарів склала 6,7 млн грн, або 15,0%. Найбільш поширеними товарами були паливно-мастильні матеріали, сільськогосподарська продукція, офісна та комп’ютерна техніка.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты